Energian optimointi

Sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin

Investointia tehtäessä on aina olennaista tietää, kuinka nopeasti sijoitus maksaa itsensä takaisin ja ryhtyy tuottamaan. Energiaoptimointi ei ole tässä asiassa poikkeus. Eneoptin avulla kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen tuottaa mitattavia tuloksia. Saat tarkat tiedot investointiesi takaisinmaksuajasta ja syntyvistä säästöistä.

Energiaoptimoinnin kannattavuus ja takaisinmaksuaika
esimerkkien valossa

Seuraavat esimerkkitapaukset perustuvat tekemiimme, todellisiin energiakartoituksiin ja -optimointeihin.

Kerrostalo

* Valmistunut 1970-luvulla
* Laajuus 1008 m2

Kohteessa oli käytössä vanha öljylämmitys, joka kulutti keskimäärin 23 000 euron edestä öljyä vuodessa. Kartoituksessa todettiin paremmiksi vaihtoehdoiksi kiinteistölle kaukolämpö tai maalämpö.

Kulutuslaskelmat osoittivat, että kaukolämmöllä säästöä syntyisi vuosittain 8600 €. Investoinnin takaisinmaksuaijaksi arvioitiin 3,8 vuotta. Maalämpö taas tuottaisi 14 500 euron vuosittaiset säästöt, takaisinmaksuajan ollessa 7,6 vuotta.

 

Rivitalo

* Valmistunut 2001
* Laajuus 1765 m2

Kohteessa oli käytössä sähkölämmitys, jonka vuosimaksut nousivat 18 815 euroon. Kartoituksessa todettiin paremmiksi vaihtoehdoiksi kiinteistölle maalämpö tai kaukolämpö.

Kulutuslaskemat osoittivat, että maalämmöllä säästöä syntyisi vuosittain 12 580 €. Investoinnin takaisinmaksuaijaksi arvioitiin 6 vuotta. Kaukolämpö taas tuottaisi 8365 euron vuosittaiset säästöt, takaisinmaksuajan ollessa 3,7 vuotta.

 

Tee säästöpäätös kiinteistösi hyväksi

Eneoptin tarjoamilla ratkaisuilla kiinteistön lämmön- veden ja sähkönkulutus vähenee kustannustehokkaasti. Aloita palvelumme käyttö jo tänään – laskurimme avulla näet, kuinka suuri hyöty energiaoptimoinnista on sinun kiinteistöllesi.

Ota yhteyttä